onsdag 23 mars 2011

Politisk satir

Våren har äntligen gjort anspråk på att göra intåg i vårt vackra land. Det är värt att firas. Lorden delger därför Sveriges i särklass roligaste och vassaste politiska satir. Det är den ojämna, men oftast geniala, humorgruppen Grotesco som lyckats fånga schablonbilden av såväl socialdemokrater som moderater i en fantastiskt underhållande sketch. Den är utan tvekan värd 13 minuter av era liv.

Jag var själv i Oslo när klippet visades och slötittade då bara på programmet. I efterhand kollade jag upp det och insåg hur oerhört träffsäkert det var. För att förstå klippet måste man, förutom att vara delvis insatt i politik, veta vad zombies är för något. Zombies är levande döda som har minimal eller ingen förmåga alls att tänka självständigt. "Sjukdomstillståndet" smittas genom bett eller spridande via kroppsvätskor.

Enjoy!

Av någon för mig okänd anledning syns bara halva bilden om jag "bäddar in" klippet. Därför ska ni trycka på nedanstående länk för att kunna ta del av klippet i sitt rätta element. Gör det nu. Många skratt utlovas! :)

Inga kommentarer: