onsdag 2 mars 2011

Problemresa

I vintras bestämde jag och några polare att vi skulle åka över till England och kolla på fotboll. I den mest bitande kylan kändes det bra att få drömma sig iväg till brittiskt vårväder, fotboll i världsklass och fullsatta läktare. Att boka flygbiljett med Ryan Air skulle både bli billigt och smidigt. Trodde vi.

När beställningen väl skulle göras började Ryan Air jiddra om diverse saker. De ville pracka på oss hyrbilar, reseföräkringar, väskor (!) och gud vet vad. Det tog en evighet att få rätt biljett, och när den äntligen var i hamn (utan en massa fåniga extratillägg) hade biljettpriset ändå med råge överskridit vad man först hade tänkt att ge. För att erhålla biljetterna måste man dessutom checka in själv via nätet och skriva ut. Man får ingen påminnelse. Det kostar extra i så fall. För att få använda möjligheten till att själv printa ut kostar också extra. Precis som det skulle ha gjort om vi inte hade haft tillgång till en skrivare.

Efter några veckor fick jag dock ett mail från flygbolaget. De hade, utan att säga varför, ändrat vårt hemresedatum. Det var bara att acceptera eller ansöka om att få saken omprövad. Att vi hade bokat hotellrum i onödan, tagit ledigt från jobbet och möjligen missat en av de matcher vi hade tänkt att se sket väl Ryan Air i. Efter en del turer och nödlösningar valde vi slutligen att acceptera ombokningen. Sedan kom nästa chock.

Den huvudmatch vi skulle se hade helt plötsligt flyttats. Hur ofta förekommer det att man flyttar en match i ett redan befintligt och fastslaget spelschema? Anledningen var att de giriga idioterna på TV-bolaget Viasat ansåg att matchen krockade med en annan stormatch. Det skulle innebära förlorade intäkter för bolaget. Att vi får betala för en extra hotellnatt, ta ytterligare en dag ledigt från våra arbeten samt strunta i det bokade flyget hem och boka en helt ny hemresa från en helt annan stad skiter Viasat i. Kapitalet styr och vi konsumenter på gräsrotsnivå får betala det högsta priset. Förmodligen hade jag kommit till Brasilien för de slantar jag lagt ut när resan väl är över. Nämnda pissbolag kan dock räkna med Lordens fullkomliga bojkott i framtiden.

Inga kommentarer: