torsdag 24 september 2009

Spektakulärt rån kopplat till Serbien?

Som hämtat från vilken kuppfilm från Hollywood som helst genomfördes igår ett minst sagt spektakulärt rån. Alla känner vid det här laget till hur "ligan" opererade med militärisk precision och att det användes en helikopter vid aktionen.

Jag har tidigare skrivit om Jens Lapidus böcker och om hans skildring av Stockholms undre värld. Där beskrivs "juggemaffian" på ett, får man förmoda, realistiskt sätt. När nu medierna (etablerade tidningar och bloggosfären) kopplar samman gårdagens rån med mannen (läs serben) som beskrivits som Stockholms undre världs kung (tillika juggemaffians ledare) låter det inte helt orimligt. När man trodde att Lapidus mfl överdriver i sin fiktion, inträffar helt plötsligt ett helikopterrån i Stockholm. Man slutar aldrig att förvånas.

Att den utpekade mannen (M.S.) är serb ger mig också en anledning till att publicera youtubes just nu roligaste klipp. Det är inte den till rånet inhyrde helikopterpiloten som stoppats för ett alkoholtest i klippet. Inte heller är det ligaledaren. Men likt förbannat är det en helt otroligt rolig serb. Snacka om primitiv instinkt hos gubben! :)

Inga kommentarer: