måndag 7 september 2009

Ralf gjorde det igen!

svenskar undgick den rafflande upplösningen på VM-kvalmatchen Ungern mot Sverige i helgen. Många anser nog att en viss Zlatan är Sveriges stora hjälte och visst var det en bragd att återigen lyckas få in bollen i slutsekunderna mot just Ungern i en viktig kvalmatch. Men den sanna hjälten heter varken Zlatan, Källström eller Lagerbäck. Han heter nämligen Ralf Edström.

Edström har inte bara avgjort själv i viktiga matcher för Sverige under främst 70-talet. Han har på ett föredömligt och fantastiskt sätt tjänstgjort som sportkommentator på Radiosporten efter avslutad karriär. Som bisittande expert har Ralf Edström bland annat varit märkart bersuad under sändningar, han har försökt lugna ner sin parhäst (tillika hjälte) Lasse Granqvist när denne låtit känslorna ta över och han har myntat helt bisarra referat. Dessutom har Edström många gånger kritiserat Zlatan öppet. Detta har retat gallfeber på den allt som oftast dryge Rosengårdssonen. En gång så mycket att han yttrade att Edström inte dög till annat än som trädgårdsmästare till Zlatan. Edström är en sann hjälte. Därför är Ralf Edström värd en stor hyllningLordens blogg. Hyllningen kommer att visualiseras med hjälp av tre mycket underhållande klipp.

Klipp 1: En glad och full Edström spinner iväg i radion. Han sluddrar, skrattar och tjoar hejdlöst. Klippet behöver inte förklaras vidare. Lyssna och njut.

Klipp 2: Lasse Granqvist blir helt i extas när Zlatan klackar in 1-1 mot Italien. Han skriker att Zlatans mål "inte är sant" och att det "inte är möjligt". Man hör Ralf hela tiden försöka att sansa Granqvist och hävda att det visst är möjligt. Antagligen på grund av att han kontinuerligt har sågat Zlatans tidigare insatser i landslaget.

Klipp3: Och så den sanslösa avslutningen nu senast mot Ungern. Ralf Edström börjar helt plötsligt skrika och yra om VÄRLDSREKORD. I vadå? Världsrekord i fotboll? Mycket stor humor. Njut av allas vår Raffe!


Inga kommentarer: