onsdag 18 november 2009

Upp till bevis för de nyutvalda!

Ikväll gör vår nya förbundskapten i fotboll, Erik Hamrén, debut. Visserligen i en ljummen träningsmatch mot Italien, där båda lagen knappast lär mönstra bästa startelva. Det kan dock ses som en nystart för Sveriges mest populära landslag.

Hamrén var knappast förbundets eller majoriteten av det svenska folkets förstaval som tränare. Dock var han med i diskussionerna redan från start. Hamrén har en gedigen tränarkarriär och lyckats mer eller mindre vart han än har befunnit sig. Han är dessutom mer öppen och gladare än sin företrädare Lagerbäck.

Något bekymmersamt kan man dock se på Hamréns officiella avsaknad av fotbollsfilosofi. Han vägrar numrera sin laguppställning och pratar hellre i termer som attityd, inställning och glädje snarare än taktik och disciplin. Möjligen kan detta vara ett vinnande koncept även i landslaget. Man får hoppas att vi på sikt kan få en Hamrén-effekt, även om Lorden i nuläget är något skeptisk. Upp till bevis!

I dagarna utsågs också en annan hederspost. Det blev nämligen klart att Lisbeth Åkerman tar över stafettpinnen som julaftonsvärd i SVT efter Lasse Kronér. Åkerman är förmodligen relativt okänd för den stora massan. För oss gubbar och tanter som gillar att hålla oss uppdaterade med vad som händer i världen är hon dock känd. Åkerman tillhör nämligen elitskiktet av svenska nyhetsuppläsare. Hon arbetar på rapport och ger ett mycket seriöst och duktigt intryck. Åkerman upplevs också av många ha ett fördelaktigt utseende.

Lisbeth Åkerman blir en (värd)ig julvärd i år. Tv 3 försöker konkurera ut julens traditionella anka Kalle, med sin egen rabiata Anka, Anna. Samtidigt som Kalle Anka alltså sänds i SVT på vanligt manér ska Anna Anka strutta omkring och gapa i grannkanalen. Man får hoppas att svenska folket väljer tradition, lugn och mys framför utseendefixering, köphets och gapighet åtminstone på självaste julafton. När det gäller skönhet råder det dock inga tvivel om vem som vinner kampen. Avgör själva. Åkerman eller Anka...

1 kommentar:

Rars sa...

"Man får hoppas att svenska folket väljer tradition, lugn och mys framför utseendefixering, köphets och gapighet åtminstone på självaste julafton." Hoho, detta fick mig att skratta till. Julens köphets har precis börjat, julpynten börjar komma upp (utseendefixering) och Kalle Anka som sänds på julafton är ett av de stressigaste Kalleavsnitt jag har sett (räknar inte moderna varianter). Trots det väljer jag Kalle framför Anna i alla lägen ;)