måndag 22 februari 2010

OS: vinnarskallarnas tävling

Det har väl knappast undgått någon att OS i Vancouver har pågått i drygt en vecka. Perfekt underhållning och tidsfördriv för en sportnörd som Lorden. Extra perfekt har det varit då jag legat däckad i sjukdom i en veckas tid.

Sveriges trupp har hittills gjort ett bra OS. Det är givetvis längskidåkarna som ska ha den största elogen. Den nya generationen svenska atleter imponerar verkligen med sin framåtanda och orädda stil. Dessutom ger de ett sympatiskt och harmoniskt intryck. Man kan inte annat än att bli lite förtjust i Charlotte Kalla och Anna Haag exempelvis. Glada och trevliga tjejer som går igenom TV-rutan.

För att kunna vinna en OS-medalj av den ädlaste valören krävs oerhört mycket träning. Det är självklart. Den allra viktigaste egenskapen borde dock vara vinnarskallen: att älska att vinna och att hata att förlora. Denna egenskap förena samtliga olympiska guldmedaljörer. Den kanske sörsta vinnarskallen av dem alla är i detta OS är den comebackande Peter Forsberg. Förutom att Forsberg är Sveriges genom tiderna bästa hockeyspelare så är han också kanske Sveriges genom tiderna tjurigaste spelare på hockeyrinken. Sverige har inlett hockeyturneringen bra och med sådana vinnarskallar som "Foppa" kanske man kan gå hela vägen och försvara guldmedaljen från Turin. Klippet ni nu ska få se föreställer en ung Peter Forsberg som precis förlorat ett SM-guld med sin moderklubb MoDo. Vinnarskalle var ordet sa Bull...

2 kommentarer:

mio sa...

jag kollar på körlingen! haha =)

Lövet sa...

HAHA! galant!