onsdag 26 november 2008

Nyhetsankare som engagerar folkmassor

Idag fyller min kära mamma år. Ett stort grattis till henne. Vi får hoppas att hennes dator snart är lagad så att hon kan fortsätta att följa Lorden Blogg.

Den 26:e november är också födelsedagen för en av våra mest kända nyhetsankare, nämligen Claes Elfsberg. "Mr Rapport" fyller idag 60 år. Liksom meteorologer (se förra blogginlägget) så har svenska nyhetsankare, och kanske främst deras förehavanden, fått en enorm massmedial uppmärksamhet och genomslagskraft bland folket. Nyhetsankarna engagerar människor och flera pikanta rykten har florerat om dem i omgångar.

60-års barnet himself går, exempelvis, i vida kretsar under öknamnet Bajs-Elvis. Eftersom den här bloggen är barntillåten så får vuxna läsare över 18 år läsa anledningen till smeknamnet här : https://www.flashback.info/showthread.php?t=418087. Bajs-Elvis, förlåt Claes Elfsberg sägs också vara den beryktade TV-mannen. Även om det kan man läsa i nämnda url. Allt är givetvis rykten...

Det tyngsta kvinnliga nyhetsankaret på TV 4, Anna Lindmarker har även hon omgärdats av rykten. Bland annat ska hon ha agerat älskarinna åt självaste knugen. Hennes dito på SVT, Katarina Sandström har också lyckats att uppreta många medborgare. Det är främst hennes tydliga artikulation som har givit upphov till folkstormen. Sandström har även blivit föremål och gjord till åtlöje av flera komikergäng.

Den senaste i raden av nyhetsankare som vållat massmedial uppmärksamhet är Rikard Palm. SVT:s nyhetschefer degraderade nyligen Palm från att ha varit stjärnankare till att tvingas jobba nattetid. Palm själv är förtvivlad. Bland tittarna har Palm vunnit stor sympati som nyhetsuppläsare. Den främsta orsaken torde vara alla charmiga felsägningar och dråpliga situationer som Palm har lyckats försätta sig i under sändning. Flera av Rikard Palms misstag finns på siten youtube. Enligt Palm själv anser han att degraderingen beror på alla youtubeklipp och att Palm därmed kan ses som osersiös. Palm-affären har varit en av den gångna veckans hetaste nyhetsstoff. Det säger det mesta. Nyhetsankare har förmågan att engagera folkmassor...

Nedan kan ni se olika klipp med (det forna?) nyhetsankaret Rikard Palm. Ganska underhållande faktiskt.





1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, han e sååå sköön!
Ta hand om sig Lorden
/Tyra