torsdag 7 maj 2009

Samma visa varje gång!

Då var man där igen då. En bra bit inne i maj månad. Med höga förväntningar inför sommaren och med vårkänslor i kroppen. Sportnörden i mig får sina intressen mer än väl tillfredställda. Champions league är inne i sitt slutskede, premier league likaså och till råga på allt har Allsvenskan och Superettan dragit igång på allvar. Skidskytte, bandy, längdskidåkning, alpint och hockey är ett minne blott. Eller vänta nu, det pågår ju faktiskt ett hockey VM. Mitt i maj.

Hockey VM känns alltid på förhand väldigt svalt. Slutspelet i Elitserien är slut sedan länge och man har tröttnat på vintersport. VM-turneringen känns också rätt medioker med tanke på att de bästa spelarna inte ens ställer upp. Ingen orkar riktigt bry sig.

Men så plötsligt börjar Sverige gå bra i turneringen. Nåja, ena dagen är det fiasko andra dagen succé. Och likt förbaskat sitter man där och följer turneringen lite på avstånd. Samma visa, år ut och år in. När nu Sverige ikväll har avancerat till semi-final genom att ha slagit Tjeckien, blir den förut så "mediokra" och avdankade turneringen plötsligt högintressant.

Dessutom får man även lite nostalgiska vibbar av hockey-VM. Håkan Södergren som sjöng på den legendariska låten "nu tar vi dem" är ständigt förknippad med Hockey-VM. Den låten var man ju, som en något yngre version av Lorden, med och sjöng på under tiden då det begav sig. Då på skoldiscotek. Cirka 20 år senare har Södergrens roll visserligen förvandlats från skönsjungande (öhh) hockeyspelare till rabiat "expertkommentator". Hans frisyr har dessutom blivit lite mer stilren. Annars är det mesta sig likt. Vi har fått tjeckerna på fall. Nu väntar kanadickerna. Nu tar vi dem! Samma visa år ut och år in. Nästa år ska jag njuta av majsolen istället för att glo på hockey-VM. Nästa år, då jävlar!

Inga kommentarer: