tisdag 14 april 2009

Den humorlöse Svensson

Så var då långhelgen över. Lorden har varit ganska upptagen. Därför har bloggen blivit lite lidande i form av obefintlig uppdatering. Å andra sidan verkar ni läsare också ha varit ganska upptagna, då besökarantalet minskat markant under påskledigheten. Nåväl, när nu vardagslunken återigen infinner sig, kommer givetvis en uppdatering av bloggen som ett brev på posten.

Igår publicerade tidningen Expressen vilka som, enligt tidningens läsare, är Sveriges roligaste. (http://www.expressen.se/noje/1.1531809/lasarnas-dom-de-ar-roligast-i-sverige.) Av resultatet att döma kan man enkelt konstatera att Medelsvensson lider stor brist på humor. I det jämlika Sverige röstades givetvis en man och en kvinna fram. Den manlige vinnaren heter Björn Gustafsson och den kvinnliga Petra Mede. Den gemensamma nämnaren, förutom att de båda är öken, stavas melodifestivalen.

Jag kan sträcka mig till att Gustafsson var ganska bra i några nummer av förra årets melodifestival. Men vad har han gjort sedan dess? Gapat, kastat sig i backen och kissatRobert Gustaffson. Jättekul. Allvarligt talat har den pojken väldigt mycket att bevisa. Petra Mede, å sin sida, har aldrig någonsin varit rolig. I årets melodifestival (som Lorden bojkottade efter tre omgångar) var hon katastrofalt pinsam usel. Jag har via youtube, skvallerpress och vid några enstaka tillfällen i direktsändning sett hennes framträdande. Hur kan folk tycka det är roligt? Skandal! Medelsvenssons vardag måste onekligen vara grå och trist om ovannämnda "komiker" ska gå hem i stugorna.

Faktum är att knappt någon på Expressens lista, varken kvinna eller man, är särskilt rolig. Skulle jag plocka ett namn på listan skulle dock Henrik Dorsin stå överst. Han har länge dominerat Parlamentet (som i och för sig är gapigt, trist och uttjatat) och har gjort andra insatser som faktiskt varit ganska roliga.

Som jag tidigare nämnt på bloggen så föredrar jag själv brittisk humor. I Sverige känns allt så tillgjort, och det är samma "komiker" som ständigt måste synas och höras överallt. Därför blir alla försök till komik i Sverige mest platt. Den roligaste svensken är förmodligen den som inte själv vet om att denne är rolig. Ett sådant exempel är ishockespelaren Per Ledins fjantiga utspel under SM-slutspelet för några år sedan. Att spela Allan och kalla den gamla målvaktslegendaren Tommy Salo för tjockis är i sig rätt komiskt. Men att sedan hävda att råttet är mågat är oslagbart stor humor. Upp med Per Ledin på Expressens lista. Nu!

1 kommentar:

Tomas sa...

Håller med. Gustavsson har inte varit rolig på länge och Petra Mede är bara irriterande. Det här är däremot några roliga svenska komiker som man kan hoppas går hem även hos grå Svenssons :

http://www.youtube.com/watch?v=Lm7otjQDRM8