tisdag 28 april 2009

Avslappnad svensexa, bröllop i munskydd?

Det har varit en minst sagt hektisk vecka för Lorden. Inte nog med att man rev av 130 mil i bil på tre dagar, den avslutades med en rolig, avslappnad och social svensexa. Precis som svensexor skall vara.

I vårtider är det vanligt att man får bevittna olika svensexor på avstånd. Allt som oftast ser man någon utklädd stackare som ivrigt påhejad av sina kompisar tvingas att "göra bort sig" på stan. En sådan tillställning känns mest krystad och föråldrad. Varför ska man behöva göra bort sig bara för att man ska gifta sig? Och göra bort sig sen? Stå och sälja kondomer, läsa ur porrtidiningar offentligt och dylikt är väl knappast att göra bort sig? Inte i min värld i alla fall...

Så när det i helgen var dags för en polares svensexa stod socialisering snarare än förnedring på agendan. Brudgummen blev väl omhändertagen och alla medverkande deltog i de olika aktiviteterna. Kan tillägga att Lorden övertygade i ett skyttemoment (intresseklubben kan ta fram sina anteckningsblock och notera). På kvällen isolerade vi oss från allt vad stads- och krogliv heter (läs den huvudsakliga anledningen därtill här: http://lordensblogg.blogspot.com/2007/10/krogen-ett-ndvndigt-ont.html) och hade bara en trevlig tid i goda vänners lag. Man får säga att det blev lyckat.

Nu får man bara hoppas att jag själv, bruden, brudgumen eller några andra som ska delta i det stundande bröllopet insjuknar i svininfluensan, som börjat härja runt om i världen. En pandemi torde inte vara önskvärd för någon normalt funtad människa. Förmodligen och förhoppningsvis är det heller ingen fara. Men med tanke på medias sedvanliga försök att skrämma oss kanske bröllopets dresscode blir munskydd.

3 kommentarer:

Anonym sa...

My Lord,
Håller med du om "svensexor"/möhippor, fattar inte grejen med "göra bort"?! Har du kollat "Svennebanan" Promoe?

(http://www.youtube.com/watch?v=FEPZ3HwOgbY)

Hörde för övrig Runar om den norska varianten, som skulle gå ut på att man förstörde bröllopsnatten med diverse knep. Känns inte som mer sympatiskt direkt.

Je je....
/Tyra

Anonym sa...

Jo en sak till, munskydd; hjälper dem?

/Tyra

Lorden sa...

Tyra-->

Enligt expertis så hjälper inte munskydd. Men de kanske har en psykologisk inverkan ;)