onsdag 24 juni 2009

Inte död!

Det har gått ett tag sedan bloggen uppdaterades. Flera av er kan andas ut, andra kan sluta att hoppas: Lorden är inte död. Han har heller hittills inte råkat ut för någon fraktur. Däremot har det skett en massa andra saker, vilket har resulterat i den skrala uppdateringen.

Det primära skälet heter sol och värme. Härligt, men av naturliga skäl tillbringar till och med Lorden mycket tid utomhus under dessa omständigheter. Det sekundära skälet stavas semester. Jag har exempelvis firat midsommar på landet i fyra dagar. Bloggen kommer dock inte att läggas ner, även om uppdateringen kommer att ske mer sporadiskt under sommarmånaderna.

Det har även hänt en hel del samhälleliga händelser värda att notera sedan det senaste inlägget. Det viktigaste torde vara att en 21-årig man på sitt midsommarfirande vid Köpingsvik huggits ihjäl. Eftersom jag själv har firat midsommar i yngre år vid just detta ställe, känns händelsen extra vidrig. Ingen ska behöva mista livet ofrivilligt vid så ung ålder. Och av egna erfarenheter har midsommarfirandena på Öland tenderat att vara ganska våldsamma. Så, varför inte mer belysning vid strandkanten där vansinnesdådet skedde? Varför inte fler vakter, eller poliser? Att snuten inte än har ett gripande är i sig en skandal. Vila i frid Daniel Strålhake!

Dessutom har ett politiskt beslut modell roligt (för en gångs skull) tagits i Malmö av alla städer. Man har nämligen beslutat att det är fritt fram för tjejerna där att bada top less i simhallen. Ytterligare ett beslut i jämställdhetens tecken (det är påtryckningar från feministiska grupper som legat till grund för beslutet) som man endast kan garva åt. Senast var det väl herr gårman som skulle bytas ut mot fru gårman. Blir rätt komiskt. Men det är klart, problemstaden Malmö kanske vill locka till sig invånare på något sätt. Frågan är, får man rätt klientel till badhuset och till staden?

Från och med imorgon befinner sig Lorden i Dalarna och Borlänge. Tillsammans med drygt 30 000 andra människor ska han njuta av Sveriges just nu största festival, Peace and Love. Det blir säkert något inlägg som kretsar kring denna tillställning inom en överskådlig framtid. Så ni som är intresserade: Keep on reading Lordens blogg in the free world!

1 kommentar:

Anonym sa...

...but Jackson is....