lördag 22 mars 2008

Girig näringsminister

Det har nyligen uppdagats att näringsminister, Centerpartiledaren, och vice statsministern Maud Olofsson plockar ut dubbla löner. Dels från sitt parti, dels som statsråd. Många andra statsråd avstår från sitt partiarvode med motiveringen att politiker redan tjänar så bra. Bland annat avstår statsminister Fredrik Reinfeldt från att utarma moderaternas partikassa.

Maud Olofsson legitimerar sitt giriga handlande med att hon faktiskt har tre arbeten och borde ha lön för dessa. I nuläget uppbringar Maud Olofsson en årslön på över 1.7 miljoner kronor. Samma Maud gråter allt som oftast ut i pressen och menar att det är synd om henne. Hon är nämligen kvinna, och kvinnor tas varken på allvar på arbetsmarknaden eller får lika hög lön som männen.

Maud Olofssons förtroende är sedan länge förbrukat. Att hon i gårdagens TV-intervju stod och log tittarna rakt i ansiktet när hon påstod att hon med råge var värd sin lön, är ett hån mot varje hårt arbetande medborgare. Att Maud kör detta land ännu djupare ner i fördärvet är tydligen värt nästan 1.5 miljon mer i årsinkomst än en riktig arbetares årslön.

På frågan hur det kändes att vice statsministern tjänade mer än stasministern själv svarade Fredrik Reinfeldt:

- Det är väl kul att en kvinna kan tjäna mer än en man.

Man kan fråga sig om Reinfeldt också i själva verket är en kvinna. För någon stake visar han i alla fall inte.

Lorden passar på att önska alla en trevlig och glad påsk!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Att fru Olofsson väljer att ta emot lön från partiet tycker inte jag är fel i sig, då det är partiet i sig som betalar. Det är en fråga får partistyrelsen. Statsrådslönen är ju dock på tok för hög. Finge jag bestämma skulle jag givetvis inte betala mer än vad en kula kostar.

Anonym sa...

Den svenska avundsjukan förnekar sig aldrig - var glad att Du har stake istället för en bra lön. Man kan ändå inte ta med sig något från det här livet

Lorden sa...

anonym-->

Nja, inte avundsjuka i detta fall. Snarare att tanken om att lönen ska korrespondera med den möda man lägger ner.

Att dessutom, som Maud Olofsson, predika om att kvinnor har så dålig lön etc när hon själv (som kvinna) lyfter mer än statsminsitern är pinsamt. Maud Olofsson är en pajas.

Anonym sa...

LOL på Herr D :D
Bra inlägg som vanligt LORD!
Hell LORDEN!

O sa...

Senaste inlägget från "anonym" skrivet av Lorden själv? :)

Huruvida sveriges rikaste parti Centerpartiet väljer att betala full lön till Olofsson skiter jag fullständigt i. Det är rimligtvis en fråga för hennes parti att ta ställning till. Efter försäljningen av sitt tidningsimperium så är stålar det minsta problemet för dem.

Att Olofsson är en hemskt politiker skriver jag dock under på sju dagar i veckan utan att för den sakens skull gå till pubertala överdrifter som att "när morgondagen nalkas skall förädarna få betala priset" bla bla bla.

Olofsson har sålt ut sitt partis själ till "timbrohögern" och är numera ett väldigt nyliberalt sådant fjärran från kärnväljarnas värderingar. Konflikten mellan den traditionella Centerpartistiska glesbygdspolitiken och den nya timbroinfluerade illustreras av att Maud Olofsson är upprörd över att bensinbolagen lägger ner sina "mackar" i glesbygden. Hon upprörs över att bolagen inte tar sitt samhällsansvar. Samhällsansvar Maud? Du driver en aggressiv politik där statligt ägande, public service och dylika åtgärder skall reduceras till ett minimum. Nedläggningarna av "mackarna" på glesbygden är ett resultat av denna marknadsorientering. Är verksamheten inte lönsam så lägger man ner. Enkel kapitalistisk logik. Privata intressen tar inte samhällsansvar "bara för att", de vill göra vinst, basta.

Så där står Maud och vägrar inse orsak och verkan och fortsätter att propagera för en oreglerad marknadsekonomi samtidigt som glesbygden utarmas då ingen jävel vill investera i områden där man inte kan göra någon vinst. Det är därför statligt ägande fyller en funktion. Public service-tänkande som till exempel Postens verksamhet medför att vinster från tätortsområden kan investeras för att tillgodose att även landbyggden får en advekvat samhällsservice, utan krav på att alla rutter skall vara lönsamma och generera feta vinster.

Dylik insikt verkar dock inte ha drabbat Maud som fortsatte stamma som ett fån om att bensinbolagen inte tog sitt samhällsansvar. Så insiktslöst att man rodnar.

Anonym sa...

Återigen kastar herr "jag har en bild på Che på min blogg" sten i glashus. Är man revolutionär så är man.

I övrigt håller jag dock med om inlägget. Liberalism som den tolkas av Centern och Timbro är ett medel för det internationella kapitalet och därför direkt folkfientlig.

Skön distans i filmen på din blogg förresten. :)

O sa...

Här kastas inte ett skit i glashus. Det säger sig själv att störtandet av en dikatur som håller 90% av befolkningen i analfabetism och den svåraste av fattigdom, sålt ut hela landet till amerikanska intressen och till råga är brutalt repressiv är legitim på alla sätt och vis. Steget därifrån till att vilja sätta en kula i Maud är milsvid.

Att legitimera det med att säga "är man revolutionär så är man" är löjligt eftersom man måste sätta revolutionen i sin rätta kontext. Revolution är inte något man per definition kan hylla eller fördöma vilket jag nog tror du kan hålla med om. Alla samhällen och tidsepoker har sina förutsättningar för väpnad kamp. En del har bättre andra mindre.

Det finns även lika många typer av revolution som det finns revolutionärer. Ditt uttalande indikerar på att du tycker att det finns en standardmall för revolution och att jag som kubavän därför skall hylla din önskan om att sätta en kula i Maud Olofsson.

Det är en naiv revolutionsromantik som du för dig med vilket jag förmodar beror på ditt nyvunna vurmande för väpnad kamp som metod. Jag känner igen retoriken ty jag har avänt mig av en liknande sådan, men från ett vänsterperspektiv. Skillnaden är att man efter ett tag uppnår en revolutionär mognad och lär sig värdera synen på väpnat motstånd på ett sunt sätt. Du är i begynnelsen på den resan och jag vågar påstå att du snart kommer att anamma en mer stringent syn på våld som politisk metod.

Ledsen D jag håller inte med dig och mitt hus, det är fortfarande byggt av plexiglas.