torsdag 26 mars 2009

Missriktade aktioner

Under veckan har flera konsumenter av kyckling upptäckt att det funnits glasbitar i sin mat. Konsumenter i hela Sverige har drabbats, men den gemensamma nämnaren är att alla drabbade kycklingförpackningar härstammar från nordens största kycklingproducent, Kronfågel.

Efter att polisen inlett en förundersökning om sabotage ryktas det nu i etablerade medier om att utredningen ska övertas av SÄPO. Detta indikerar att man misstänker en riktad aktion av någon av alla obskyra autonoma organisationer som huserar i vårt samhälle. Förmodligen handlar det om någon djurrättsorganisation likt Djurens befrielsefront eller dylikt. För vilka andra kan egentligen ha motiv att aktivt försöka skada människor som konsumerar just kyckling?

Samhället har flera gånger uppmärksammats på det bristande djurskydd som kapitalistiska och vinstmaximerande företag bedriver. Är det inte idiotiskt dunplockande, så är det totalt onödig säljakt. De flesta av oss bryr sig om djurens väl, så även Lorden. Man blir oerhört upprörd när djurplågande historier uppdagas och människans rättspatos beträffande djurrätten är förhållandevis god. Företagen vet om detta. Därför räcker det med att uppmärksamma vilka företag som bedriver djurplågande verksamhet och sedan inleda en total bojkott mot företaget och dess varor. Det är den bästa aktionen som finns. I ett modernt företagsklimat, där reklam, märke och renommé är a och o för företagens överlevnad har man inte råd att förknippas med djurplågeri. Möjligtvis kan man förknippas med slavhandel och barnarbete. Men inte med djurplågeri. Vi tenderar nämligen att tycka mer synd om isbjörnar vars land smälter, än barn som svälter. Detta vet företagen om.

Djurrättsaktivister begriper sig dock inte det där med bojkott av företag. De lyckas nämligen alltid att missrikta sina aktioner. De liksom missar alltid målet med flera meter. När de exempelvis vill protestera mot människans exploatering av pälsdjur och dess pälsar, släpper de ut hundratals minkar från deras farmar och låter de stackars minkarna frysa ihjäl och dö en ännu plågsammare död än vad de egentligen skulle ha gjort. Vill man protestera mot köttindustrin så bränner man upp några SCAN-bilar. Det är väl knappast bilens fel att det tranporteras kött i den? Och nu verkar man alltså rikta sin illska mot gemene man genom att låta dem tugga glas istället för kycklinglår. Undrar om glaset får kycklingarna levande igen. Jag vill dock poängtera att ingen djurrättsorganisation har tagit på sig sabotaget mot kronfågel, men nog luktar det som en missriktad och poänglös aktion av dessa...Igen!

2 kommentarer:

Malin sa...

hmm.. du som är en besserwisser borde veta att det är nästintill olagligt att skriva 'man'. HAHA

Tomas sa...

Ja det blir ju så missriktat då oskyldiga människor, kanske barn och förståndshandikappade nu riskerar att tugga i sig glas...