fredag 25 april 2008

Bloggen rullar på

Från början var Lordens blogg ett testprojekt där jag tänkte vädra lite åsikter och "skriva av mig" om livet i allmänhet och samhället i synnerhet. Hade inte tänkt på att den skulle bli speciellt långvarig, utan bloggen var snarare menat som en liten knäpp på näsan till alla vanliga bloggare som delar med sig av sina meningslösa liv. Själv ville jag bidra med en lite mer insiktsfull blogg med en lite samhällsbitter touch. Nästan hundra inlägg senare rullar bloggen fortfarande på. Det är kul att innehållet verkar tilltala, eller åtminstone intressera flera läsare än jag från början hade tänkt mig.

På frågan om hur ofta ni läser bloggen svarar 12 stycken att den läses dagligen. Nio stycken läser den flera gånger i veckan. Ett ganska bra resultat, eftersom bloggen inte marknadsförs i kommersiellt syfte. Ambitionen var att attrahera en liten initierad krets och att kunna föra en sansad och saklig debatt kring samhälleliga fenomen på mikro eller makronivå. Det har, med facit i hand, lyckats ganska så bra.

Resultatet av enkätfrågan stämmer ganska så bra överens med den statistik som finns kring bloggen. Fram till idag har bloggen över 7800 sidvisningar. Medelantalet har oftast legat runt 25 unika besökare per dag, oftast runt 30. Toppen har varit på 70 unika per dag. De senaste dagarna har dock besöksantalet reducerats en aning. Den troligaste orsaksförklaringen borde vara vårvädret. Vem orkar sitta inne och läsa bloggar när solen skiner och det spritter i kroppen av vårkänslor?

Nu nalkas sommartider. Trogna läsare lär resa iväg på semester, så även Lorden. Trots det kommer jag inte att ge upp bloggandet. Målet är att som nu, uppdatera bloggen minst några gånger i veckan. Om bloggen inte uppdateras under sommaren med samma frekvens beror det troligen på att Lorden är på turné. Men hav förtröstan! Om Lorden slutar att blogga, kommer ni att underrättas.

Fram till sommaren är det meningen att bloggen ska hållas vid liv i vanlig ordning. Varje dag (helst) ska något nytt finnas att läsa på bloggen. Någon kommentar, inlägg, fråga eller lista. Så fortsätt att hålla er uppdaterade. Ni får gärna komma med idéer och önskemål om det är något ni saknar på bloggen. En sak är emellertid säker. Bloggen kommer inte att förvandlas till en dagbok över mitt liv och de händelser som jag dagligen möter. Bloggen kommer främst att fortsätta att behandla generella samhällsfenomen, men eftersom Lorden och alla vi andra är en del av samhället så är det klart att vissa inlägg ibland kommer att innefatta vardagliga och subjektiva händelser av privat karaktär. Säkert är i alla fall att Lordens Blogg rullar på!

När björkarna susar och ängarna blommar, känner jag att svenska sommaren ska komma.

Väl mött!

Manu Propria, nådens år 2008
Lord Apgar

Edit: Grattis syrran, 32 år idag!

10 kommentarer:

Anonym sa...

vaddå meningslösa liv?!

för att citera winnerbäck:
"jag älskar mitt meningslösa liv, hur är ditt liv?"

Lorden sa...

Lövet-->

1. Ett av "Lordens bloggs" primära syften är att engagera och provocera.

2. Återigen har Lorden uppnått målet.

3. Lar Winnerbäck suger. Hans texter är...just det, ytliga och meningslösa ;)

Anonym sa...

HAHAHAHA.. you win. iaf på två av punkterna. :P

Anonym sa...

Lars Winnerbäck är en rödhårig jävla pundare....

Anonym sa...

han har gjort en riktigt bra låt, men tyvärr är den för lång!!!! eller vad säger du herrström?:)/ vicks

Anonym sa...

Snacka inte skit om rödhåriga Herrström!

Anonym sa...

viks--Alla låtar som är längre än 3.50 blir bara jobbiga

Holm--nej det var dumt haha..

Anonym sa...

riktigt sjukt att du väljer exakt 3.50 vad grundar du det på???

Anonym sa...

Förstår dock konceptet, gillar inte heller när band förstör låtar genom att göra dem alltför långa. Jag gillar horror punk med knappt 2 minuter långa låtar. :-) Men ja, varför just 3:50?

Lorden sa...

Håller inte med varken Herr_D eller Herrström i denna fråga. Många av mina favoritlåtar är riktigt långa.

Hell episk musik!

Ett axplock av fanastiska långa låtar:

Summoning- Passing of grey company
Nationalteatern/Thorsten Flinck- Rövarkungens Ö
Bathory- One rode to Asa bay
Mayhemic Truth- And only the flames remember the long forogotten
Neil Young- Ordinary people (dryga 16 minuter)
Neil Young- Down by the river
Ted Nugent- Stranglehold
BB King och Eric Clapton- Hold on I´m coming
Björn Afzelius - Polisman Duncan Brady
Björn Afzelius- Vem dödade Carlos?
Eldkvarn- Man Överbord
Lynyrd Skynyrd- Free bird

And the list goes on...Jag gillar ju låtar som förmedlar ett budskap eller en stämning. Ett berättande koncept och med återkommande "refränger" alternativt melodier, som maler ner dig likt en berusad Lord som vill förmedla ett budskap.