onsdag 27 februari 2008

Den tillåtna rasismen

Allt som oftast blir etniska svenskar anklagade för att vara rasister. Om man ifrågasätter hur Sveriges invandringspolitik fungerar, blir man stämplad som rasist. Om man uppmärksammar att det finns allvarliga problem i våra förorter är man rasist. Nämner man dessutom att utländska medborgare, samt 1:a och 2:a generationens invandrare är kraftigt överrepresenterade på våra fängelser och när det gäller våldsbrott (inklusive våldtäkter) är man också givetvis rasist. Ingen vill bli kallad för rasist, och kanske viktigare: ingen vill bli stämplad som rasist. Därför låter folket dessa fakta dämpas och tystas. Om någon mot förmodan vågar kritisera, eller bringa sanningarna till ytan så kan denne direkt räkna med att tilldelas epitetet rasist.

Förvisso har vi i västvärlden en mörk tradition av rasism (främst under kolonialtiden), men det är historia. Att vi en gång i tiden behandlade andra folkgrupper som skräp är något som dåtidens generation får ta ansvar för. Vi måste ta ansvar för vår. Att vara mjäkig är inte att ta ansvar. Rasism förekommer nämligen, och är riktigt vanligt, inom samtliga kulturer, etniciteter och samhällen i världen. Det är också legitimt i andra länder och kulturer att hylla sitt land. Men inte i Sverige. Rasismen förekommer, som sagt, i alla länder men det konstiga är att rasism endast kallas för rasism om någon infödd Nordeuropé skulle ge uttryck för dess idéer.

I Sydafrika pågår nu totalt omvänd rasism. Svarta förtrycker vita. Visst är jag medveten om apartheid, men ger det svarta rätten att nu ge igen? Givetvis ingen rasism enligt media. Förra årets konflikt i Kenya var rent rasistisk. Kriget på Balkan grundade sig i, och tog sig rasistiska uttryck. Folkslagen från Balkan hatar varandra verkligen innerligt. Folkmordet i Rwanda bottnade även det i rasism. I svenska förorter förekommer det etniska gängkrig för att de hatar varandra så mycket. Listan skulle kunna göras hur lång som helst. Men ingen uppmärksammar att konflikterna bottnar i rasism.

När muslimer sedan ständigt kränker mänskliga rättigheter och skriker ut sitt hat mot den fria världen ska det daltas med dessa åsikter istället för att (med all rätta) stämpla det som rasism. Vi är själva så rädda för att bli stämplade som rasister om vi skulle kritisera Islam, att vi de facto tillåter muslimsk rasism. Istället hävdar vi att det är fundamentalister som ger uttryck för dumheter. So what? Alla andra svenskar är snälla än de som ger uttryck för rasistiska idéer, ändå är den som vill sjunga svenska nationalsången på sin skolavslutning rasist.

I samband med Lars Vilks Muhammedkarikatyrer brändes danska och svenska flaggor. Lars Vilks själv mordhotades. Resultatet blev att den enda svenska tidning som publicerat Vilks bilder bad om ursäkt till den muslimska världen. Regeringen stängde även ned Sverigedemokraternas hemsida, som valt att publicera bilderna. Statsminister Reinfeldt höll en låg profil. Så mycket var yttrandefriheten och demokratin värd i hans ögon. I Danmark vållade karikatyrerna upplopp på gatorna. Muslimska ungdomar gick bärsärkargång. Danskar skulle dödas. Inte ens då nämndes begreppet "rasism". I dag publicerade Aftonbladet en artikel som påvisar att man i ISLMASKA barnprogram (!) uppmanar att döda danskar. Läs artikeln här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1928485.ab Inte ett ord om rasism i den artikeln. Jag undrar just vilket ramaskri det hade blivit om en svensk organisation, eller ett svenskt BARNPROGRAM, uppmanade att döda alla muslimer.

I vissa delar av Storbritannien kan man inte heller undervisa om "förintelsen". Hatet mot judarna hos den stora muslimska minoriteten är för stort. Liknande problem har vi faktiskt i Sverige. Sverigedemokraterna (av alla) la nyligen en motion i kommunfullmäktige i Malmö, där man uppmärksammade detta problem. Nedan är ett utdrag ur den motion som framlagts

I rapporten ”Det förnekade hatet”, som tagits fram av Svenska kommittén mot antisemitism, vittnar lärare, från bland annat Malmö, om återkommande problem på skolor, där framförallt arabiska och muslimska elever vägrar delta i undervisning om judendomen och Förintelsen, framhåller Adolf Hitler som ett föredöme eller helt förnekar att Förintelsen av Europas judar har ägt rum.

Jag är själv inte pro-Israel, men jag vill understryka att ovanstående rasism (ja, det är rasism) tystas ner. Återigen, rasism är tillåtet för alla. Förutom Nordeuropéer. När en svensk högstadieklass i höstas ville posera på ett klassfoto iklädda svenska landslagets fotbollströjor förbjöds detta. Socialen, föräldrar och rektor hade möten för att reda ut problemen med pojkarnas "rasism". Händelsen blev dessutom en riktig medieanka. Att några svenska ungdomar vill hylla sitt fotbollslandslag är tydligen problematisk rasism som måste uppmärksammas i nationell media. När andra folkgrupper vägrar att delta i undervisning i Sverige på grund av att de föraktar ett folkslag, kastar stenar på bussar eller dödshotar journalister för att de tillhör en annan religion. Då är det inte rasism. Det är uppenbart att det för vissa är tillåtet att vara rasister. Om du inte är etnisk svensk. Då är det det värsta du kan vara.

1 kommentar:

Anonym sa...

jävligt bra inlägg.så sant så sant.