tisdag 6 maj 2008

Svenskt rättssystem legitimerar Djungelns lag!

Så var då rättsprocessen i Ricardo-målet över. Hovrättens beslut lär vara det slutgiltiga, då Högsta Domtolen enbart tar upp prejudicerande fall, eller om helt ny besvisning i ett mål kan presenteras. Jag har tidigare diskuterat fallet Ricardo och hur den till synes oprovocerade dödsmisshandeln har blivit en symbol för det eksalerade våldet, den rotlösa identiteten och den rådande mentaliteten i Sverige år 2008. Jag har i tidigare inlägg raljerat över den svenska dubbelmoralen. Å ena sidan verkar majoriteten vilja råda bot på det meningslösa våldet. Samtidigt verkar de inte inse hur den faktiska situationen ser ut. Staten verkar haka på. Å andra sidan röstar svensken fram partier som står för liberal fängelsevård och som i praktiken ser brottslingen som offer. Det är, som i många andra frågor, den svenska stoppa huvudet i sanden-mentaliteten som råder.

Hur blev då domstolens utlsag?

* Pojke A: Döms till ett års sluten ungdomsvård (tidigare tre år i Tingsrätten)
* Pojke B: ett års sluten ungdomsvård (tidigare tre år i Tingsrätten)
* Pojke C: frias (tidigare friad)
* Pojke D: ett års sluten ungdomsvård (tidigare tre år i Tingsrätten)
* Pojke E: Frias helt (tidigare unungdomsvård i Tingsrätten)

Jaha, så straffet här blir ett års ungdomsvård? ETT (1 år) ? För den initierade är ungdomsvård i detta fall synonymt med att träffa andra häftiga kriminella, spela biljard, bada, kolla på alla filmkanaler som finns, spela bowling med vårdare, sköta sin skolgång med utbildad lärare och i mindre klasser än vad den svenska kommunala skolan erbjuder. Vilket straff! Och i ett helt år? Hela deras ungdomstid måste vara förstörd när pojkarna som är 17 år när domen vinner laga kraft helt plötsligt är 18 när de avtjänat straffet.

De här våldsmakarna har även efter Ricardos dödsmisshandel varit inblandade i kriminella aktiviteter (bland annat misshandel). Det råder inget tvivel om att dessa pojkar har tagit livet av en annan människa. Ricardo är död. En 16-åring med hela sitt liv framför sig. En familj i spillror, vars liv förmodligen är förstört. För detta får gärningsmännen 1 års ungdomsvård. Hela rättsystemet pissar på Ricardo, pissar på Ricardos anhöriga och framför allt: pissar hela den svenska befolkningen som vill leva i ett civiliserat samhälle i ANSIKTET!

Kritiker till detta inlägg kommer säkert att hävda att gärningsmännen är unga och därför inte bör dömas (?) hårdare. Vakna upp! Dessa ungdomar har vid flertalet tillfällen förut misshandlat. Vissa är dömda för narkotikabrott. Under mordkvällen har de festat runt och levt rövare. Om de är vuxna nog att röra sig i vuxenvärlden, droga, misshandla och veta konsekvenserna av sitt handlande är de banne mig vuxna nog att få ett straff värt namnet. Det är på tiden att Sverige anpassar sina lagtexter efter hur det rådande samhället ser ut. De flesta lagar kom till i en annan tid, i en annan tidsanda och i en annan mentalitet.

Om inte ovanstående faktum för Ricardos anhöriga var nog, så har djävulens advokat Leif Silbersky (som givetvis försvarade en av gärningsmännen) mage att hävda att han är missnöjd med domen. Enligt Silbersky borde hans klient gå helt fri. Sveriges rättsystem, hållning, dubbelmoral och advokater främjar djungelns lag. Eller hur hade ni själva reagerat om er partner, närmaste vän eller barn blivit oprovocerat ihjäslagen och gärningsmannen dömts till ett års vård? Till råga på allt gör samhället en otrolig samhällelig vinst i denna ungdomsvård. De dömda grabbarna lär aaaaldrig hamna i klammeri med rättvisan igen. Trots att statistik visar att 80 % av ungdomar som dömts till ungdomsvård återfaller i brott ska det fortsätta att daltas. Hur dekadent ska samhället behöva bli innan medelsvensson vaknar?

4 kommentarer:

Anonym sa...

för en gångs skull håller jag med dig. fullt ut.

Anonym sa...

Håller med dig som så många gånger förut kära Lord!
Ett års fängelse är en spottloska i ansiktet på hela svenska samhället! Likvärdigt domen ang "salem mordet", skrattretande och upprörande.
Nu sitter medelsvensson hemma, knyter näven i fickan och svär över domen. Kanske det inte är glömt imorgon men vid nästa val går dom likt förbannat som ingenting har hänt och röstar passa samma gamla partier dom idag förkastar!
B

Lorden sa...

löv-->

Dert var väl för väl.

B-->

Bra att även du håller med.

B, Löv och Lord = The dynamic thrio?!

Anonym sa...

the dynamic thrio...??

ah, jag tänkte också på salemmordet. vad fick dom - 1800 i böter & samhällstjänst. måste kännas bra för den pojken mamma att hennes sons liv var "värt" så mycket. fy fan.