onsdag 24 oktober 2007

Om bloggens läsare får välja

Den senaste veckan har Ni läsare kunnat besvara vart ni står politiskt. Här presenteras nu resultatet. 21 stycken unika röster inkom, och dessa fördelades så här:

Nationalismen: 9 röster (45%)

Alliansen: 7 röster (33%)

Vänstern: 3 röster (14%)

Socialdemokraterna: 1 röst (4%)

Miljörörelsen: 1 röst (4%)

Det är intressant att konstatera att Ni läsare vill se ett nationellt alternativ inom politiken.* Sverigedemokraterna är ju på kraftig frammarsch och blir säkerligen att räkna med i valet 2010.

Om undersökningen hade varit ett legitimt valresultat kan man nog fråga sig hur det politiskt korrekta Sverige hade agerat då. Vårt proportionella valsystem har många fördelar, men en nackdel är onekligen att det är svårt för partierna att bilda starka majoritetsregeringar. Det skulle knappast förvåna mig om Vänstern, Alliansen, Miljöpartiet och Socialdemokraterna hade gått ihop i en koalitionsregering mot det nationella alternativet. I så fall skulle Carl Bildts gamla uttryck rödgrön röra helt plötsligt utvidgats till en rödgrönblå röra. Därmed skulle den gamla traditionella blockpolitiken ha totalt spelat ut sin roll. En regering där vänstern och moderaterna regerar, kan det verkligen vara möjligt? Ja, vad gör man inte för att vara politiskt korrekt på pappret och strunta i folkets vilja? Titta bara på Landskrona där det nationella alternativet (SD) fick 22 %. Där gick vänster och höger samman och dumförklarade 22 % (!!!!) av väljarkåren. Man kan tydligen göra allt i demokratins namn? Grundprincipen med demokrati torde ju inte vara hyckleri.

Om ett liknande scenario (som ovan beskrivs) skulle uppstå i verkligheten är det nog dock nådastöten för de traditionella partierna. Jag har nämligen svårt att tänka mig att gråsossarna ute i Sveriges avlånga land är glada åt att samarbeta med de mest blålila av de konservativa. Dessa ytterligheter skyr varnadra som pesten. Så har det alltid varit enligt den svenska politiska traditionen. Och traditioner bryter man inte utan att det möter ordentligt motstånd.

Det valresultat som ni har röstat fram skulle således skaka om Sveriges politiska arena rejält, och ge regeringsbildarna ordentligt huvudbry. Intressant också att det traditionellt sett största partiet, socialdemokraterna knappt klarar 4%-spärren. Kan man ana en Mona Sahlin-effekt här? Mona lär göra mer skada än nytta för sitt parti, det parti som Göran Persson dragit ner i smutsen ännu mer genom att släppa populistiska böcker i girighetens namn, bygga mångmiljonvillor och inkassera mer i månadslön än vad en vad en arbetare tjänar på fem år. Socialdemokratins ledare har nämligen alltid (utåt sett) stått för rättvisa. De har också varit starkt förknippade med just socialdemokratin. De flesta invånare i Sverige, som varit med ett tag, kan utan att blinka rabbla samtliga partiledare för socialdemokraterna genom tiderna. Men ska de göra samma sak med exempelvis folkpartiets ledare, går de på pumpen. Mona Sahlin är en dussinpolitiker, som förmodligen många i framtiden kommer att ha glömt bort. Om hon däremot går till historien som Sveriges första kvinnliga statsminister, så är det ett stort steg mot avgrunden för vårt land.

Konstigare dock att miljörelsen inte fick mer röster av Er. Klimatfrågan aktualiseras ständigt i media. Vidare har ju Al Gore vunnit Nobels fredspris i år för sina insatser för miljön. Bara en sådan sak. Men att klimatfrågan är så på tapeten verkar läsarna av Lordens blogg i stort ett strunta i. Självständiga som ni är! Vänstern får tre röster. En ideologi anpassad efter 1850-talets påbörjade industrialiserade samhälle. Så många gånger, sedan dess, har de bevisat att det är svårt att få ihop teori och praktik. Gång på gång har det "äkta folkstyret" lett till diktatur. Också svårt att ta den gamla spärrvakten, tågmästaren och uttalade kommunisten Lars Ohly på allvar. När han inte pekar finger åt politiksa meningsmotståndare i nyhetssändningar, saknar han kontakt med verkligheten i sin argumentation.

Det har nu kommit upp en ny undersökning, som fokuserar på inkomsterna hos läsarna av Lordens Blogg. Rösta nu! Givvetvis är omröstningen anonym för den som inte redan listat ut det. Och omröstningen finns i höger överkant av sidan.

*En undersökning på 21 personer är givetvis låååångt ifrån statistiskt säkerställd. Dessutom är undersökningen gjord på Lordens blogg. En närstående person till mig påvisade nyligen att Lordens blogg förmodligen är den sjukaste bloggen i landet. Ett gott omdöme. Och ni läsare är förmodligen lika sjuka som läser här! Fortsätt med det!

12 kommentarer:

African Sunrise sa...

fy vad skrämmande svar

Anonym sa...

Den sjukaste bloggen måste ändå vara Åffs äldre. Men du kommer på god andraplats...

Anonym sa...

tycker faktiskt inte alls att det är så skämmande.... dags att agera svensson måste vakna....

Anonym sa...

Allt makt åt Tengil, vår befriare.

Anonym sa...

Så det skrämmer dig, Tania? Mig skrämmer tanken på en mandatperoid till med Reinfeldt, Sahlin, Ohly, Eriksson, Wetterstrand, Hägglund, Olofsson och Björklund i riksdagen enormt. Men det är väl bra att Sverige raserar totalt iofs, så får vi bygga ett nytt Sverige ur ruinerna. Ur (fl)askan ett rike!

Anonym sa...

ja.. med glimten i ögat kan jag ju säga att du redan vet vart jag står politiskt & ditt sverigedemokraterna-snack biter inte på mig vet. :) men det visste du ju redan, loooorden?

Anonym sa...

...coh det verkar som att det väcker en del känslor hos folk, det du skriver om.

ja, vad kan jag säga? du är du & även om jag inte alltid håller med dig, så skriver du ju förbannat bra.

men.. det är ju redan sagt. fortsätt provocera - det du gör bäst! :)

Anonym sa...

Håller helt och hållet med Tania- verkligen skrämmande svammel om nationalism på denna sidan. När okunskapen och dumheten får breda ut sig lever demokratin farligt. Demokrati är något som vi alla måste erövra varje dag. I demokrati ingår ju också yttrandefrihet - men där okunskap, inskränkthet och ren dumhet sticker upp sitt fula tryne ¨å får det inte stå oemotsagt - i demokratins namn. Leve vårt fina fosterland som byggts av alla invånare genom tiderna - varav många invandrat till landet ochbidragit till vår utveckling Valloner,tyskar och jugoslaver för att bara nämna några grupper som bidragit starkt ill Svea Rikes utveckling.

Lorden sa...

Anonym->

Halleluja!

Anonym sa...

"Okunskap", "erövra demokratin", "sticka fram sitt fula tryne", bla bla bla... Du är en unik och speciell person Anonym! Det indoktrinerade svamlet har vi ju aldrig hört förr. Jag ska genast bättra mig och bli en god medlöpare.

Anonym sa...

Till Halleluja och herr D: Livet går inte ut på att vara originell och på alla sätt försöka originell och speciell - sådant hör ungdomsupproret till - normalt men ganska fjantigt när man är myndig och förväntas vara vuxen och mogen. Kom igen med bättre argument istället - men de kanske tryter???!!!

Anonym sa...

Exakt vad i ditt rabblande av politiskt korrekta glosor var menat att skapa debatt?