fredag 13 juni 2008

En månads missbruk i Österrike och Schweiz?

Så har EM-festen dragit igång på allvar. Sveriges insats mot Grekland var glädjande. Det är samtidigt kul att se att så många svenskar blir nationalistiska under EM-månaden och ställer sig bakom sitt land. Gemenskap på hemmaplan och nationell sammahållning och stöttande av svenskar på plats under EM. Visst fick man gåshud när åtminstone 15 000 svenskar i publiken sjöng med i nationalsången vid premiärmatchen? Nu hoppas vi på vinst imorgon mot Spanien och avancemang till kvartsfinal.

Tyvärr finns det också nackdelar med EM. TV-rättigheterna av årets slutspel har köpts upp av TV 4. Sin vana trogen gör "fyran" det mesta för att förstöra EM-festen. Oerhörda reklamsjok så ofta som möjligt och dåliga kommentatorer. Man saknar den kompetente experten Glenn Strömberg. Istället får vi nöja oss med analyser av Bojan Djordjic och Pontus Kåmark. Den enda experten med pondus och tyngd är den förre Manchester City (Hell)- och nuvarande Mexiko-tränaren Hasse Backe.

Det värsta med fyrans sändningar är dock det ordinarie teamet. Alltså de som är anställda av kanalen som permanenta sportjournalister och programledare. Samtliga självupptagna, grabbiga killar i 40-årsåldern som låter internskämten och självupptagenheten genomsyra sändningarna. Alla verkar vara totala exhibitionister och vill synas så mycket som möjligt. Den självupptagne och "laid backade" Peter Jihde är ett kapitel för sig. Den uppskruvade (på vad kan man fråga sig) Max Grinndal reser runt på sin intetsägande Sverigeresan och hunken Ola Wenström gör sitt bästa för att verka lite seriös.

Värst av dem alla är dock Patrik Ekwall. Denna "journalist" och festprisse tar alltid en oerhörd plats vart han än befinner sig. Hans signum har alltid varit att få följa de olika landslagen på plats. Därför tror han sig ha blivit tjenis med de flesta av de svenska idrottsstjärnorna, oavsett sport. Vem minns inte det senaste handbollsmästerskapet då Ekwall med stora svarta ringar runt ögonen försökte rapportera? Man kan tänka sig att Ekwalls rapporter från mästerskapen blir som ett par veckors semester med diverse bruk och missbruk som följd. Det går givetvis en massa rykten om Ekwall. Han är ju lite av en snackis. Det får man räkna med om man har Ekwalls framtoning. Några av de snällare är att han dyngstel på en fest tjatade på en av Malmö FF:s damspelare för några år sedan. Konversationen ska ha varit ungefär så här:

Ekvall: Visst är alla damspelare flator?
spelaren: Nej, så är det inte.
Ekwall: Är du flata?
Spelaren: nej.
Ekwall: Men lite flata är du väl?
Spelaren : nej
Ekwall: Jo, lite flata är du allt.

Ett annat rykte är att han efter en match med TV-laget i fotboll idkade kärlek med en lokal landsortskvinna. Problemet var bara att kvinnan var gift, mannen kom hem och Ekwall fick fly ut ut genom fönstret. Nåväl, rykten och kanske inga sanningar. Man får tycka vad man vill om honom, men visst är han en sprätt som älskar att synas. Problemet jag har med honom är att han sätter sig själv före det mästerskap han ska rapportera ifrån. Som att han tror att vi är mer intresserade av honom än av idrottsstjärnorna. Klippet nedan är ett bakom kameran-klipp där Ekwall visar sig tjenis med Zlatan innan en intervju. Zlatan gör emellertid narr/alternativt kivas med Ekwall innan den seriösa intervjun börjar. Humor på hög nivå. Kolla på den ett par gånger innan ni bänkar er för Sverige - Spanien. Bara en halv månads missbruk kvar för reportrarna nere i Schweiz/Österrike.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hallå Lorden!

Har nyligen upptäckt din blogg, den uppskattas. Innehåller välskrivna reflekterande inlägg om samtida fenomen.

Hade väntat mig ett utredande inlägg kring FRA, något som kommer?

Trevlig helg!

/P

Lorden sa...

Hej P!

Tackar för uppskattningen! Vi får se vad som kommer. Skriver om samtida fenomen som berör (Lorden) och samhället. Ibland utifrån subjektiva intressen. Men, fortsätt att hålla dig uppdaterad på Lordens blogg så dyker det säkert upp något som verkligen engagerar just dig på ett eller annat sätt.

Trevlig helg du med!

/Lorden

Lorden sa...

Tillägg till P --->

Jag glömde ju referera till din specifika fråga kring FRA. Svaret lyder:

Det ska röstas igenom ett förslag snart i riksdagen som kommer inskränka ordentligt på vår integritet. Om det går igenom kommer det säkert ett inlägg kring detta. Jag har en god vän som är engagerad i frågan. Han skriver till de folkvalda som HAN röstat på som ska driva igenom detta vidriga förslag. Jag har skrivit ett inlägg om övervakningssamhället tidigare på Lordens blogg. Sök på "övervakning" i sökmotorn på bloggen så kommer du direkt till det inlägget. Inte konstigt att riksdagen röstar igenom ett dylikt förslag när Sveriges befolkning är upptaget med EM. Men som sagt, övervakningsstaten är ett faktum.

Eller hur Big Brother- Rebekah? ;)

/Lorden

Anonym sa...

Jag håller med du Lord, som alltid. ;)

Förövrigt var Ekwall totalägd av Zlatan i den intervjun, skitkul! Kan inte, dvs egentligen ingenting om sport. Men hans intervju med tjejen i damlaget var ju någolunda roande. Synd att det inte finns på film!

Hahaha!

Kram, Reb