måndag 16 juni 2008

Respekt för polisen?

Det är inte bara Leif GW Persson som kritiserar polismakten i Sverige. Även Lorden har vid flera tillfällen uttryckt missnöje med yrkeskåren. Efter den gångna helgen har deras status reducerats ytterligare hos mig. Hade jag varit GW hade jag också avgått, nu skriver jag bara ett blogginlägg om händelsen istället.

Efter att ha bevittnat Sverige-Spanien på en uteservering med trevligt sällskap och god stämning fortsatte jag socialiserandet med några bekanta. Efter ett par kalla hos en god vän, gick en del av oss vidare till en krog. Vid det här laget hade det börjat skymma ute. Efter ett tag ringde det i Lordens mobiltelefon. Ytterligare en bekant ville träffas. Jag bestämde mig för att möta upp personen i fråga och tog en speciell väg mot mötesplatsen, lite avskilt från centrumets hets, i syfte att lätta på mitt tryck.

I ett lummigt område (och inte i närheten av bostäder) bestämde jag mig för att slå till. Precis när akten är som intensivast dyker det givetvis upp tre polismän (nåväl en av dem var kvinna) . De börjar genast gasta om böter. Jag ber om ursäkt för att jag var så oerhört kissnödig att jag var tvungen att lätta på mitt tryck, och undrade om konstaplarna aldrig själva behövt kissa. Trots min ursäktande inställning fanns inga kompromisser. Jag skulle få 800 kronor (åtta hundra kronor!!) i böter. Om jag ändå skulle betala 800 spänn, så menade jag att konstaplarna kunde kolla bort så jag kunde få slutföra min dyra urinering i fred. När jag sedan började gå på om att de borde prioritera mord, våldtäkter och misshandel istället för att trakassera kissnödiga EM-rusiga medborgare blev de givetvis rabiata. Genast kom de kutyma hoten om att "följa med och övernatta" och "bli inplockad" etc. Vis av tidigare erfarenheter lät jag det därför vara. En debatt med Lorden hade inneburit total förnedring för polismannen inför kollegor och civilister. En sådan förnedring hade givetvis inneburit en natt i "fyllecell" för Lorden. Därför accepterade jag boten på 800 kronor.

Att polisen lider av social inkompetens är ingen nyhet. Säger man emot eller ifrågasätter minsta lilla hotar de med (och för den delen verkställer) omhändertagande. Lagens förlängda arm. Förespråkare av det fria ordet och om demokrati. Ibland kan tolkningen av dessa begrepp vara rätt snäv och subjektiv. Kanske är det här beteendet från polisens sida ganska naturligt. De klarar inte av att lösa grova brott, men har ändå ett hävdelsebehov. Ur den aspekten är det möjligen en lysande idé att ge sig på en glad snubbe som råkar vara kissnödig. Tre mot en, med en hotfull ton och en bot upptryckt i nyllet som det står 800 kronor på. Det är så polisen vinner respekt hos sina medborgare. Eller?

800 kronor kan vara:

* Nästan inträde till "Where the action is"
* Drygt 16 sexpack 3.5 folköl på Netto
* 8 biobesök
* 40 påsar chips
* 16 paket cigaretter
* 1 (förvisso jävligt skön) piss i naturen

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Om jag ändå skulle betala 800 spänn, så menade jag att konstaplarna kunde kolla bort så jag kunde få slutföra min dyra urinering i fred."

Du är ju så jävla skön Loooooord!
Kan hålla med dig om att det är lustigt att dom jagar nattliga kissare istället för riktiga skurkar. Fan undrar om inte herr och fru polis har en budget att hålla varje år ang böter som måste delas ut...
MVH
B

Anonym sa...

Efter ett intag av 11-15 Whiterussians varvat med lika måga öl måste det kännas helt lysande ur ett privatekonomiskt perspektiv att runda av kvällen med ett piss för 800 kr.

Lorden sa...

B-->

Ja, polisen kan stå där jag "åkte dit" en hel kväll och säkert tjäna 80 000. Så i förlängningen kanske man kan säga att medborgarnas piss upprätthåller lag och ordning i Sverige ;)

$-->

Ja, verkligen lysande. Det var kul, det var väl huvudsaken. Men jag hade hellre inmundigat 8 white russian till istället för att pissa ut några och få betala 800 spänn för det ;)

Ryssland imorgon. Med $!

Anonym sa...

Hade jag varit klartänkt i den situationen skulle jag vänt mig om och pissat på dom. -Vad kostar det här då era horor?

Det finns praxis på att det är OK att kalla polisman för hora enligt Stockholms tingsrätt.

Trevlig midsommar

Mvh
P